Husk at slå Adblock fra, for at bruge hjemmesiden

Spar penge på mad – Sådan sparer du på din mad

Spar penge på mad – Sådan sparer du udgifter til fødevarer

Hvad enten du er på SU, kontanthjælpsmodtager, i fuldtidsjob, selvstændig eller rig og berømt, så kan der altid spares på maden. 

Det er efterhånden ikke nogen hemmelighed længere, at danskernes spisevaner bliver dyrere og dyrere – eller rettere – danskerne vil have kvalitet fremfor kvantitet, og derfor bliver varerne lidt dyrere, når nu supermarkederne skal emballere produkterne som ”miljøvenlige”, ”økologiske”, ”forbedret version” osv.

Jeg vil gerne bidrage med lidt gode råd og et par tips til, hvordan du kan få det hele til at løbe rundt, selvom du gerne vil have fri mulighed for at købe kød, hvor grisen har haft trygge omgivelser.

Følg med i tilbudsaviserne og lav dine indkøb sent.

Her kombinerer jeg et par råd under én overskrift. Det kan være en uhyre god idé at følge med i tilbudsaviserne – bl.a. fordi du kun går i supermarkedet, når du faktisk behøver noget (du undgår impulsive køb) og du sparer en masse penge.

Det er naturligvis korrekt, at der findes mærker indenfor madvarer, som ikke smager helt ens, men det er ikke økonomisk at gå på skattejagt efter det bedste og dyreste produkt. Du kan alligevel ikke smage forskel på majs fra Budget og majs fra Bonduelle.

Lav en madplan

Tænk fremadrettet. Gå i gang med at lav en madplan med det samme! Endnu engang gavner det dig på alle mulige måder. Du ved f.eks. hvad du kommer til at spise resten af ugen, så du ikke stresser, når du kommer hjem fra skole, arbejde eller en anden travl dag.

Et godt råd er at gå i gang med madplan søndag – derved kan du handle stort ind om mandagen, så du ikke behøver at tænke på maden i de stressende hverdage.

Gem resten af din lasagne i køleskabet!

Kan naturligvis være alle andre produkter end lasagne, men pointen er, at du ikke skal smide din mad ud. Vi, danskere, er ualmindelig gode til at tage vores føde forgivet, og det er en irriterende social tendens, som bliver skabt ved denne adfærd.

Er du ikke blevet helt færdig med lasagnen, eller kan du ikke spise mere, så skær den i portioner og sæt det i køleskabet. Det samme med din rest kød, din rest salat og tilbehør som ellers hører til.

 Spar penge andre steder

Er du stor tilhænger af kvalitetsmad, eller vil du blot have mulighed for en gang i måneden at kunne bikse et lækkert måltid sammen, så skal du måske tænke i et større omfang. Det kan være, at du bruger uhyre høje beløber på andre udgifter, som du måske ikke burde.

I så fald kan det være en god idé at gøre brug af velkomstgaver. Det er en win-win situation, ligemeget hvordan du vender den.

Opsummering af indlægget:

  • Tænk fremadrettet – lav en madplan
  • Formindsk dit madspild
  • Gå igennem tilbudsaviser og undgå impulskøb
  • Køb ind sent, så du kan hapse en masse kød for billige penge
  • Gem dine rester i køleskabet, så du bliver mæt igen imorgen

Velkomstgaver-og-gratis-vareprøver-hos-Kupon-Haeftet

Annonce information